Data Privacy Notices

Pharmacovigilance

Data Protection Notice Medical Information & Drug Safety Service(Pharmacovigilance)

PHARMATHEN S.A. (hereafter, the "Company" or "us") is committed to complying with all applicable laws and good practices governing its operation while providing high quality services. The protection of your personal data is a priority for us. Learn more about how the Company processes your personal data in the context of the Medical Information and Drug Safety Service (pharmacovigilance) by reading the following notice.

  1. What is the Medical Information and Drug Safety Service (Pharmacovigilance)
    The Medical Information and Drug Safety Service has a dual task: on one hand, it provides information to the public on pharmaceuticals products and, on the other hand, it documents events related to the safe use of these products and reports on adverse events. The disclosure of data in the context of the Medical Information and Drug Safety Service is performed on a voluntary basis by users of said service and with the purpose of protecting public health and, in particular, ensuring the quality and safety of such products.

  2. Which data categories do we process
    The Company collects and retains the data required by the specific legislation governing the operation of the Medical Information and Drug Safety Service, as well as any other information you choose to disclose to us acting under the capacity of either a reporter or a patient. In particular, the following indicative data categories may be collected and processed, in case you chose to voluntarily disclose it to us:
    • The name and surname of the individual requesting information or reporting adverse events (reporter);
    • Patient’s identification data (initials, gender, date of birth, weight, height, country of residence)
    • Contact details of the individual requesting information or reporting adverse events (telephone number, area/city, email,capacity
    • Health data (disease, adverse events, medication, medical tests results, medical history, concomitant medication, use of alcohol or narcotic substances, smoking, pregnancy, allergy, metabolism disorder, surgery etc.)
    • A summary of other substantial data disclosed during our communication

  3. Why we process your data
    We process your data to provide you with the best possible service and to communicate efficiently with you, exclusively for the following purposes:
    Purpose Description
    Provision of Medical Information We process the data you give us to respond to enquiries and/or complaints and provide you with the information you request. Data collected in this context, including your name and surname, is transmitted to the marketing authorization holder.
    Drug Safety Service When there are reasons of public interest in the field of public health, such as ensuring high standards of quality and safety of medicines, we will provide your data to the competent authorities and/or the marketing authorization holder. The data collected in the context of the Drug Safety Service (pharmacovigilance) are transmitted to the competent authorities in a pseudonymised or anonymised format, in accordance with applicable legislation. When we collect data on behalf of the marketing authorization holders, we normally transmit such data to them, in the way provided by applicable legislation and based on the contract signed between us, taking into consideration any monitoring requirements.
    Monitoring We may use your data in order to contact you and/or your doctor in order to monitor the adverse event at question.
    Scientific research purposes If you participate in clinical trials, your data is processed for the purpose of conducting the clinical trial. The data collected by the investigators is transmitted in a pseudonymized format to us, acting under the capacity of a sponsor of the clinical trial and to the competent authorities. When we act on behalf of the sponsor of the clinical trial or when there are multiple sponsors to a clinical trial, the data collected by the investigators is transmitted pseudonymized to us and to those sponsors.
    Legal Obligation We will collect and retain your data to the extent that is required by law and specific regulations and/or good practices governing the operation of the Medical Information and Drug Safety Service.
    Legal Claims We will retain and process your data to the extent necessary to establish, exercise or defend legal claims against the Company and/or the marketing authorization holder.

  4. Who receives and processes your data
    Your data may be accessed by our duly authorized employees and, when required by law or regulation, by the marketing authorization holder or the sponsor of the clinical trial (per case), the competent authorities and third-party auditors who audit our internal procedures. When the marketing authorization holder or the sponsor of the clinical trial is established outside the European Economic Area (EEA), we will transmit your data to them and to the competent regulatory authorities ensuring that appropriate safeguards apply and implementing pseudonymization or anonymization procedures, where possible. Deviations form the obligation of applying appropriate safeguards may be only justified when the transmission is necessary for important reasons of public interest.

  5. For how long we retain your data
    When the Company is the marketing authorization holder, your data is retained for as long as the product is authorized and for 10 years after the marketing authorization has ceased to be effective, unless a longer retention period is required based on EU or national law. When we collect data on behalf of the marketing authorization holder or the sponsor of the clinical trial, we will retain your data for the duration of our cooperation with these parties. We will transmit your data to the marketing authorization holder or the sponsor of the clinical trial upon termination of our cooperation and delete it from our records, unless otherwise provided by EU or national law or our contract with them. The maximum retention period of your data, for Pharmacovigilance purposes, pursuant to the applicable legal framework, is 10 years after the expiration of the marketing authorization issued for the medicinal product. Data collected is kept in hard copies and in digital format, with safety, at the Company’s premises.

  6. Your rights
    Our company ensures your rights with respect to data processing and facilitates any exercise of such rights. You have the right to request:
    • Access to your personal data and information regarding which of your data we process, the purposes of processing, the recipients and the duration of processing.
    • The rectification of your personal data if it is inaccurate or incomplete.
    • The deletion of your personal data or transmission to third parties, unless their processing is necessary for the exercise of the legal rights of the Company or of third parties, for the fulfillment of a legal obligation, for public interest reasons or for defending our legal rights before judicial or other Authorities.
    • The restriction of the processing of your personal data, only for specific purposes.
    • The portability of your data, namely, to receive the data you have provided in a structured, commonly used format, or ask us to send it to a third party designated by you.
    • To withdraw your consent for the processing of your personal data at any time, when processing is based on consent.

If you have any request or questions regarding the present notice, you may send us an email or written request using the below contact details. If you wish to exercise any of your above described rights, we advise you to ask us for a Data Subject Request Form which you can then submit using our contact details.

PHARMATHEN S.A.

Address: ATT: DPO, 44, Kifissias Avenue,151 25, Marousi, Athens-Greece

Tel: +30210 6604300 (1374)

Email: dpo@pharmathen.com

Finally, if you believe that your data protection rights have been violated, you have the right to lodge a complaint with the Hellenic Data Protection Authority (www.dpa.gr).

The present Notice updates and supersedes previous versions. We may change this Notice at any time. The “LAST UPDATED” section at the bottom of this page lists when this Notice was last revised. Any changes to this Notice will become effective when we make the revised Notice available on or through our website.

LAST UPDATED: 25/05/2018

Φαρμακοεπαγρύπνηση

Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων της Υπηρεσίας Ιατρικής Πληροφόρησης & Ασφάλειας Φαρμάκων (Φαρμακοεπαγρύπνηση)

Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε (εφεξής η “Εταιρεία” ή “εμείς”) δεσμεύεται να λειτουργεί σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της, να τηρεί καλές πρακτικές και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι προτεραιότητα για εμάς. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που λαμβάνει χώρα στo πλαίσιo παροχής υπηρεσιών ιατρικής πληροφόρησης και ασφάλειας φαρμάκων (φαρμακοεπαγρύπνηση) από την Εταιρεία, διαβάζοντας την παρακάτω ενημέρωση.

  1. Τι είναι η υπηρεσία ιατρικής πληροφόρησης και ασφάλειας φαρμάκων (φαρμακοεπαγρύπνηση)
    Η υπηρεσία ιατρικής πληροφόρησης και ασφάλειας φαρμάκων έχει διπλό ρόλο: αφενός, παρέχει στο κοινό πληροφορίες σχετικά με φαρμακευτικά προϊόντα, αφετέρου, καταγράφει περιστατικά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια χρήσης των εν λόγω προϊόντων και την καταγραφή ανεπιθύμητων ενεργειών. Η γνωστοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο της υπηρεσίας ιατρικής πληροφόρησης και ασφάλειας φαρμάκων, γίνεται οικειοθελώς από τους χρήστες της υπηρεσίας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και πιο συγκεκριμένα, για τη διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας κατανάλωσης/ χρήσης των εν λόγω προϊόντων.

  2. Ποια στοιχεία σας επεξεργαζόμαστε
    Η Εταιρεία συλλέγει και διατηρεί τα στοιχεία που απαιτούνται από την ειδική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της υπηρεσίας ιατρικής πληροφόρησης και ασφάλειας φαρμάκων, καθώς και όποια άλλα στοιχεία επιλέξετε να μας γνωστοποιήσετε ενεργώντας είτε υπό την ιδιότητα του κοινοποιούντος είτε υπό την ιδιότητα του ασθενούς. Ειδικότερα, ενδέχεται, κατόπιν δικής σας οικειοθελούς γνωστοποίησης, να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε, ενδεικτικά, τα εξής δεδομένα:
    • Το όνομα, το επώνυμο και την ιδιότητα του προσώπου που ζητά πληροφορίες ή αναφέρει περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών (κοινοποιών)
    • Τα στοιχεία του ασθενή (αρχικά, φύλο, ημερομηνία γέννησης, στοιχεία βάρους και ύψους, χώρα κατοικίας)
    • Στοιχεία επικοινωνίας του προσώπου που ζητά πληροφορίες ή αναφέρει τα περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών (τηλέφωνο, Περιοχή/ Πόλη, email, ιδιότητα)
    • Δεδομένα υγείας (πάθηση, ανεπιθύμητες ενέργειες, φαρμακευτική αγωγή, αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων, ιατρικό ιστορικό, παράλληλη φαρμακευτική αγωγή, χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, κάπνισμα, εγκυμοσύνη, αλλεργία, διαταραχές μεταβολισμού, ιατρικές επεμβάσεις, κτλ.)
    • Περίληψη λοιπών ουσιωδών στοιχείων που κοινοποιήθηκαν κατά την επικοινωνία

  3. Γιατί επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας
    Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας με κύριο μέλημα μας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας και την καλύτερη επικοινωνία μαζί σας και αποκλειστικά για τους παρακάτω σκοπούς:
    Σκοπός Περιγραφή
    Παροχή Ιατρικής Πληροφόρησης Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που μας δίνετε για να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή/και παράπονα και να σας παρέχουμε τις πληροφορίες που ζητάτε. Όταν συλλέγουμε στοιχεία για λογαριασμό του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, τα στοιχεία σας διαβιβάζονται στον κάτοχο της άδειας επώνυμα.
    Υπηρεσία ασφάλειας φαρμάκων Όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως η διασφάλιση υψηλών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας των φαρμάκων, θα παράσχουμε τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές ή/και τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου. Τα δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο της υπηρεσίας ασφάλειας φαρμάκων (φαρμακοεπαγρύπνηση) διαβιβάζονται ψευδωνυμοποιημένα ή ανωνυμοποιημένα, στις αρμόδιες αρχές, κατά τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Όταν συλλέγουμε στοιχεία για λογαριασμό του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, τα εν λόγω στοιχεία ενδέχεται να διαβιβάζονται σε αυτόν, με τον τρόπο που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τη μεταξύ μας σύμβαση, λαμβανομένης υπόψη τυχόν ανάγκης παρακολούθησης του περιστατικού.
    Παρακολούθηση περιστατικού Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή/και με τον θεράποντα ιατρό σας για σκοπούς παρακολούθησης του περιστατικού. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή/και με τον θεράποντα ιατρό σας για σκοπούς παρακολούθησης του περιστατικού.
    Σκοποί επιστημονικής έρευνας Εφόσον συμμετέχετε σε κλινική μελέτη, τα δεδομένα σας αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας για τους σκοπούς της κλινικής μελέτης. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους ερευνητές διαβιβάζονται ψευδωνυμοποιημένα σε εμάς, που ενεργούμε ως χορηγοί της κλινικής μελέτης, και στις αρμόδιες αρχές. Όταν ενεργούμε για λογαριασμό του χορηγού της κλινικής μελέτης ή όταν στην έρευνα συμμετέχουν περισσότεροι χορηγοί, τα δεδομένα που συλλέγονται από τους ερευνητές διαβιβάζονται ψευδωνυμοποιημένα σε εμάς και σε εκείνους τους χορηγούς.
    Νόμιμες Υποχρεώσεις Θα συλλέξουμε και θα διατηρήσουμε τα στοιχεία σας, στον βαθμό που αυτό επιβάλλεται ως υποχρέωση από τον νόμο και τους ειδικούς κανονισμούς και τις καλές πρακτικές που διέπουν τη λειτουργία της υπηρεσίας ιατρικής πληροφόρησης και ασφάλειας φαρμάκων
    Νομικές Αξιώσεις Θα διατηρήσουμε και θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας στο βαθμό που απαιτείται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων κατά της Εταιρείας ή/και του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος.

  4. Ποιοι λαμβάνουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία σας
    Πρόσβαση στα στοιχεία σας μπορούν να έχουν μόνο κατάλληλα εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί μας και, όταν απαιτείται βάσει νόμου ή κανονισμού, ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος ή ο χορηγός της κλινικής έρευνας (κατά περίπτωση), οι αρμόδιες αρχές και ελεγκτικοί οργανισμοί που ελέγχουν τις εσωτερικές διαδικασίες μας. Όταν ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος ή ο χορηγός της κλινικής έρευνας είναι εγκατεστημένοι εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), θα διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε εκείνους και στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εξασφαλίζοντας κατάλληλες εγγυήσεις και εφαρμόζοντας διαδικασίες ψευδωνυμοποίησης ή ανωνυμοποίησης των δεδομένων, όπου είναι δυνατόν. Παρεκκλίσεις από την υποχρέωση εξασφάλισης κατάλληλων εγγυήσεων μπορεί να δικαιολογηθεί εφόσον η διαβίβαση είναι απαραίτητη για σημαντικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

  5. Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα στοιχεία σας
    Όταν η Εταιρεία κατέχει η ίδια την άδεια κυκλοφορίας του προϊόντος, τα στοιχεία σας διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι σε ισχύ η άδεια κυκλοφορίας του προϊόντος και για 10 χρόνια από τη λήξη της, εκτός αν προβλέπεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βάσει εθνικής ή κοινοτικής νομοθεσίας. Όταν συλλέγουμε τα στοιχεία σας για λογαριασμό του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος ή του χορηγού της κλινικής μελέτης, θα τα διατηρήσουμε για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η συνεργασία μας μαζί τους. Μετά τη λήξη της συνεργασίας μας με τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος ή τον χορηγό της άδειας, τα στοιχεία σας θα διαβιβάζονται σε εκείνους και θα διαγράφονται από τα αρχεία μας, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά με βάση την εθνική ή κοινοτική νομοθεσία ή τη μεταξύ μας σύμβαση. Σε κάθε περίπτωση, ο μέγιστος χρόνος διατήρησης των στοιχείων σας για τους σκοπούς της Φαρμακοεπαγρύπνησης είναι 10 χρόνια από τη λήξη της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος. Τα στοιχεία που συλλέγουμε διατηρούνται σε έγχαρτη ή/και ηλεκτρονική μορφή και φυλάσσονται με ασφαλή τρόπο σε εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

  6. Τα δικαιώματά σας
    Η εταιρεία μας διασφαλίζει τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και φροντίζει να σας διευκολύνει για να τα ασκήσετε. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε:
    • πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες και τη διάρκεια της επεξεργασίας,
    • διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων εάν είναι ανακριβή ή ελλιπή,
    • διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν η επεξεργασία τους είναι απαραίτητη για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της Εταιρείας ή τρίτων, για την εκπλήρωση νομικής υποχρέωσης, για λόγους δημόσιου συμφέροντος ή για την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας ενώπιον δικαστικών ή άλλων αρχών,
    • περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς,
    • φορητότητα των δεδομένων σας, δηλαδή να λάβετε τα δεδομένα που έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο ή να ζητήσετε την αποστολή τους σε τρίτο που θα ορίσετε,
    • να ανακαλέσετε οποιαδήποτε στιγμή τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εφόσον η επεξεργασία τους βασίζεται στη συγκατάθεση.

Εάν έχετε οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα σχετικά με την παρούσα ενημέρωση, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό αίτημα χρησιμοποιώντας τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας, σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε να σας αποστείλουμε την ειδική "Φόρμα Αιτήματος Υποκειμένου των Δεδομένων" και να την υποβάλετε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μας.

ΦΑΡΜΑΤΕΝ A.Β.Ε.E.

Διεύθυνση: Υπόψη: DPO, Λεωφόρος Κηφισίας 44, 15125 Μαρούσι Αθήνα

Τηλ: +30210 6604300 (1374)

Email: dpo@pharmathen.com

Εάν πιστεύετε ότι τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία δεδομένων έχουν παραβιαστεί, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Η παρούσα Ενημέρωση αναθεωρεί κάθε προηγούμενη έκδοση και υπερισχύει αυτής. Ενδέχεται να τροποποιήσουμε αυτή την Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Το τμήμα με τίτλο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» στο τέλος αυτής της σελίδας περιγράφει πότε έγινε η τελευταία αναθεώρηση αυτής της Ενημέρωσης. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Ενημέρωση θα τίθενται σε ισχύ όταν γίνεται διαθέσιμη η αναθεωρημένη Ενημέρωση στην ή μέσω της Ιστοσελίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: 25/05/2018

Candidate Data Protection Notice

Candidate Data Protection Notice

Thank you for your interest in submitting your candidate information to Pharmathen (hereinafter referred to as "Pharmathen" or “We”). By submitting your information to Pharmathen, We are given the opportunity to review it and if We feel that it meets the formal requirements of a job position, We may contact you to provide us with further details or to arrange an interview.

By submitting your CV or other relevant data (cover letter, communications, video interview recording etc.)  to Pharmathen, you accept the following terms:

TERMS

  1. When you submit your CV or other data relevant to your candidature, in any form, to Pharmathen, We collect and process your data to assess your professional skills and competencies and to examine possibilities of cooperation, acting under the capacity of a data controller, for the purposes of the General Data Protection Regulation (“GDPR”). Our processing of your data is based on your consent. You may withdraw your consent at any time by sending an email at dpo@pharmathen.com stating “REVOKE” in the subject line. In that case, We will no longer be able to examine possibilities of cooperation.
  1. Your data is collected directly from you or indirectly through third parties that offer recruitment services to Pharmathen (ex. headhunters) or operate recruitment platforms, such as Workable (online application provided by Workable Software Limited).
  1. When using Workable’s technology for the selection process of an appropriate candidate, we use criteria expressly identified by Pharmathen or criteria that Pharmathen considers typical in relation to the role for which you have applied. The platform also enables us to link the data you provide with other information you have made publicly available on the Internet (ex. social media profiles related to business purposes, such as Linkedin) which we will process to the extent that this data is necessary and relevant to the performance of the job which is being applied for. The process of filtering suitable candidates with respect to specific criteria, through this platform, is automatic. However, any and all decisions as to who Pharmathen will engage to fill job openings are made exclusively by our HR department.
  1. Only our duly authorized employees and business partners may be granted access to your data. We may transfer your data to other companies or persons within the Pharmathen Group when this is necessary for the purposes of the processing. In these cases, these parties either act as controllers, determining the means and the purposes of the processing, or act as processors on behalf of Pharmathen. In both cases, this privacy statement applies.
  1. When you apply for a job opening via the application function of a third-party job-site or similar online service provider, you should note that said provider may process your personal data acting under the capacity of a data controller. That means that any use of your data by said provider will take place in accordance with the provider’s personal data/privacy policy/notice.
  1. Your data may be transferred outside the European Economic Area in cases in which, for example, one of our data processors has its principal place of establishment or uses servers or staff, located outside the EEA (ex. Workable). Any and all data transfers to non-EEA countries take place under the strict condition that such countries have an adequate data protection level. If said country has not been ruled by the EU Commission as having said adequacy, any personal data transfer takes place after appropriate measures have been taken guaranteeing an adequate level of protection in accordance with the conditions explicitly provided by EU and national legislation.
  1. When you submit your data (including CV, video interview recording or any other material relevant to your application) in response to a job announcement published by Pharmathen or send us a speculative application for a potential future job match, we will retain your data for two (2) years starting from the date you applied. After the expiration of the retention period, Pharmathen may ask you to renew your consent and process your data for another two (2) years. However, you retain your right to request the deletion of your data at any time prior to that.
  1. Data collected are kept in digital format and in some occasions in hard copy as well, with safety, at Pharmathen’ s premises/servers and/or our business partners premises/servers.
  1. You declare that:
  • The information you provide is accurate and true.
  • You do not provide information on criminal convictions and offenses or special categories of personal data (sensitive data such as information on political opinions, religious or philosophical beliefs, trade union membership, genetic or biometric data, health data, etc.)
  • You do not provide information related to a third party, unless explicitly authorized by the third party.
  • When you submit your CV or other data via the website www.pharmathen.com, you also acknowledge, agree and accept the website’s “Data Protection Policy
  1. You have the right to:
  • Request access to your personal data.
  • Request the rectification of your personal data if it is inaccurate or incomplete.
  • Request the deletion of your personal data, to the extent permitted by law.
  • Request the portability of your data, in other words, request to receive the personal data which you have provided to Pharmathen, in a structured, commonly used and machine-readable format and require that said data is transmitted to a third party, in certain situations.
  • Request the restriction of processing of your personal data, to the extent permitted by law.
  • Object to the processing, which may be expressed by means of withdrawing your consent. Processing of data that took place before withdrawing your consent is not affected.

If you have any request or question regarding this notice/policy, you may email us or send us a written request, using our contact details set out below. If you wish to exercise any of the above rights, we advise you to ask for our “Data Subject Request Form” and submit it using the following contact details.

Pharmathen SA

ATT: DPO

44, Kifissias Avenue,151 25, Marousi, Athens-Greece

By email:dpo@pharmathen.com

If you believe that your data protection rights have been violated, you have the right to lodge a complaint with the Hellenic Data Protection Authority (www.dpa.gr).

Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων Υποψηφίου Εργαζομένου

Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων Υποψηφίου Εργαζομένου

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να υποβάλετε τα δεδομένα της υποψηφιότητας σας στην εταιρεία ΦΑΡΜΑΤΕΝ (εφεξής, η «ΦΑΡΜΑΤΕΝ», «Όμιλος ΦΑΡΜΑΤΕΝ» ή «Εμείς»). Με την αποστολή των δεδομένων σας, μας δίνετε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τα στοιχεία σας και, εφόσον κρίνουμε ότι πληρούν τις τυπικές απαιτήσεις για κάποια θέση που η ΦΑΡΜΑΤΕΝ επιθυμεί να καλύψει, να επικοινωνήσουμε μαζί σας για την παροχή οποιασδήποτε άλλης απαιτούμενης πληροφορίας ή για να κανονίσουμε κάποια συνέντευξη.

Η αποστολή του βιογραφικού και των λοιπών δεδομένων σας (συνοδευτική επιστολή, άλλες επικοινωνίες, αρχείο βιντεοσκοπημένης συνέντευξης) στη ΦΑΡΜΑΤΕΝ προϋποθέτει και συνεπάγεται την ρητή αποδοχή των παρακάτω όρων:

ΌΡΟΙ

  1. Με την υποβολή του βιογραφικού ή των λοιπών δεδομένων σας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας για να εκτιμήσουμε τα προσόντα και τις ικανότητές σας και να εξετάσουμε πιθανότητες συνεργασίας, ενεργώντας υπό την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας. Η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται στην συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@pharmathen.com με θέμα «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ». Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τις πιθανότητες συνεργασίας μας.

  2. Τα στοιχεία σας συλλέγονται είτε απευθείας από εσάς είτε μέσω τρίτων μερών που παρέχουν υπηρεσίες ανεύρεσης προσωπικού στη ΦΑΡΜΑΤΕΝ (π.χ. headhunters) ή που λειτουργούν πλατφόρμες ανεύρεσης εργασίας, όπως η Workable (ονλινε εφαρμογή που παρέχεται από την Workable Software Ltd.).

  3. Όταν χρησιμοποιούμε την τεχνολογία της Workable στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής κατάλληλων υποψηφίων, χρησιμοποιούμε κριτήρια που προσδιορίζονται ρητά από τη ΦΑΡΜΑΤΕΝ ή κριτήρια που η ΦΑΡΜΑΤΕΝ θεωρεί τυπικά ως προς τον ρόλο για τον οποίο έχετε υποβάλει υποψηφιότητα. Η πλατφόρμα μας επιτρέπει να συνδέουμε δεδομένα που μας κοινοποιείτε με λοιπές πληροφορίες που έχουν καταστεί δημοσίως διαθέσιμες από εσάς τους ίδιους στο διαδίκτυο (π.χ. σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με την προώθηση επαγγελματικών σκοπών όπως το Linkedin) τις οποίες θα επεξεργαστούμε αποκλειστικά στον βαθμό που είναι απαραίτητο και συναφές με την εκτέλεση του ρόλου εργασίας για τον οποίο έχετε υποβάλλει υποψηφιότητα. Η διαδικασία «φιλτραρίσματος» των κατάλληλων υποψηφίων, ως προς την κάλυψη συγκεκριμένων κριτηρίων, στον βαθμό που γίνεται μέσω της πλατφόρμας της WORKABLE, είναι αυτοματοποιημένη. Ωστόσο, όλες οι αποφάσεις αναφορικά με το ποιος θα προσληφθεί για την κάλυψη της θέσης παίρνονται αποκλειστικά από το τμήμα προσλήψεων της ΦΑΡΜΑΤΕΝ.

  4. Πρόσβαση στα στοιχεία σας έχουν μόνο ειδικώς εξουσιοδοτημένα από τη ΦΑΡΜΑΤΕΝ πρόσωπα, εργαζόμενοι και συνεργάτες μας. Όταν αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της επεξεργασίας ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα στοιχεία σας σε άλλες εταιρείες ή πρόσωπα εντός του Ομίλου ΦΑΡΜΑΤΕΝ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εν λόγω εταιρείες είτε θα ενεργούν ως υπεύθυνοι της επεξεργασίας, καθορίζοντας τα μέσα και τους σκοπούς της επεξεργασίας, είτε θα ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της ΦΑΡΜΑΤΕΝ. Και στις δύο περιπτώσεις, έχει εφαρμογή η παρούσα δήλωση προστασίας δεδομένων.

  5. Όταν υποβάλετε υποψηφιότητα μέσω ιστοσελίδας αναζήτησης εργασίας τρίτου φορέα ή μέσω άλλου παρεμφερούς παρόχου υπηρεσιών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο εν λόγω πάροχος ενδέχεται να επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα υπό την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε χρήση των δεδομένων σας από αυτόν τον πάροχο λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τη δική του πολιτική/ ενημέρωση προστασίας προσωπικών δεδομένων/ απορρήτου.

  6. Τα στοιχεία σας ενδέχεται να διαβιβασθούν εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που κάποιος τρίτος εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχει έδρα ή χρησιμοποιεί server ή προσωπικό εκτός ΕΟΧ (π.χ. Workable). Οποιαδήποτε διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε χώρα εκτός ΕΟΧ πραγματοποιείται μόνο εφόσον η χώρα αυτή παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σε περίπτωση που η τρίτη χώρα δεν έχει ήδη κριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παρέχουσα επαρκές επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα προσωπικά δεδομένα διαβιβάζονται στην εν λόγω χώρα μόνο αφού έχουν ληφθεί κατάλληλα μέτρα που να εξασφαλίζουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ρητά η Ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία.

  7. Όταν υποβάλετε τα δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων: του βιογραφικού, τυχόν βιντεοσκοπημένης συνέντευξης ή οποιουδήποτε άλλου υλικού σχετικού με την αίτησή σας) σε απάντηση αγγελίας που έχει δημοσιεύσει η ΦΑΡΜΑΤΕΝ για την πλήρωση συγκεκριμένης θέσης ή και με δική σας πρωτοβουλία (δηλ. όχι σε απάντηση σε συγκεκριμένης αγγελίας/ speculative application) , θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Μετά τη λήξη της περιόδου διατήρησης, η ΦΑΡΜΑΤΕΝ μπορεί να σας ζητήσει να ανανεώσετε τη συγκατάθεσή σας και να διατηρήσει τα στοιχεία σας για ακόμη δύο (2) έτη. Ωστόσο, διατηρείτε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας σε οποιαδήποτε στιγμή πριν από τη πάροδο της διετίας.

  8. Τα στοιχεία που συλλέγονται τηρούνται σε ηλεκτρονική και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε έγχαρτη μορφή,  με ασφάλεια, στις εγκαταστάσεις της ΦΑΡΜΑΤΕΝ ή /και στις εγκαταστάσεις/ servers των συνεργατών της.

  9. Ως Υποψήφιος/α δηλώνετε ότι:
  • Οι πληροφορίες που παρέχετε είναι ακριβείς και αληθείς.
  • Δεν δίνετε πληροφορίες που αφορούν ποινικές καταδίκες και αδικήματα ή ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (όπως πληροφορίες σχετικά με πολιτικά φρονήματα, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, γενετικά ή βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα υγείας κ.λπ.).
  • Δεν παρέχετε πληροφορίες που σχετίζονται με τρίτο πρόσωπο, παρά μόνο μετά από ρητή εξουσιοδότηση του τρίτου προσώπου.
  • Όταν υποβάλετε το βιογραφικό σας μέσω της ιστοσελίδας www.pharmathen.com, αναγνωρίζετε, συμφωνείτε και αποδέχεστε την «Πολιτική Προστασίας Δεδομένων».
  1. Έχετε δικαίωμα:
  • Ενημέρωσης και πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα
  • Διόρθωσης των προσωπικών σας δεδομένων, εάν είναι ανακριβή ή ελλιπή
  • Διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων, στον βαθμό που επιτρέπεται από τον Νόμο
  • Περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, στον βαθμό που επιτρέπεται από τον Νόμο
  • Φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων. Με άλλες λέξεις, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει στη ΦΑΡΜΑΤΕΝ σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και μηχαναγνώσιμο μορφότυπο και να ζητήσετε τα δεδομένα αυτά να διαβιβαστούν σε τρίτο μέρος, σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Εναντίωσης στην επεξεργασία, η οποία μπορεί να έχει τη μορφή ανάκλησης της συγκατάθεσης σας. Η επεξεργασία των δεδομένων που έγινε πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγεται.

Εάν έχετε οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα αναφορικά με την παρούσα ενημέρωση/πολιτική, μπορείτε να στείλετε email ή επιστολή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας της ΦΑΡΜΑΤΕΝ που αναφέρονται παρακάτω. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιώματά σας, σας συνιστούμε να ζητήσετε τη «Φόρμα Αιτημάτων Υποκειμένων των Δεδομένων» και να την υποβάλετε χρησιμοποιώντας τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας.

ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ

Υπόψη: DPO

Λεωφόρος Κηφισίας 44, 15125 Μαρούσι Αθήνα

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

dpo@pharmathen.com

Εάν πιστεύετε ότι τα δικαιώματά σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων έχουν παραβιαστεί, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο στην Αρχή Προστασίας Δικαιωμάτων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Business partner notice

Business partner notice

At the PHARMATHEN Group we take personal data protection seriously and only process data to the extent that processing is absolutely necessary and in full compliance with the applicable data protection legal framework, including the EU General Data Protection Regulation (GDPR).

We are sharing this Privacy Notice with you, to provide you with information regarding the processing of your personal data by Us.

1. Personal Data that we collect

Depending on the nature of our business relationship, we may collect and process the following indicative categories of personal data, on a case by case basis:

  • Identification data (name, surname, job title, signature, if applicable);
  • Contact information (address, telephone number, email);
  • For natural persons: Data necessary to perform payments (including but not limited to tax registration number, bank account number etc. as linked to a beneficiary);
  • For legal entities: information related to your legal representatives (name, surname, signature, capacity, birthday and other data as might be necessary for the successful completion of due diligence processes);
  • Any other information that you disclose to the Pharmathen as may be necessary for the performance of our contractual relationship and/or for ensuring compliance with applicable laws and regulations or to ensure our legitimate interests.

2. Why we process your data

We will process your data for the following purposes:

  • For the execution of our contractual relationship. The legal basis of the processing is the performance of the respective contract at question.
  • To comply with our statutory obligations,including any regulatory requirements and internal due diligence policies. The processing is based on legal obligation.
  • To organize and execute our business operations based on our legitimate interest, such as to perform payments, communicate with you and manage our relationship.
  • To check the credibility of our business partners, when this is necessary for satisfying  legitimate interests or pursuant to a legal obligation.
  • Within the frame of audits conducted by competent authorities, regulatory bodies or organizations and third parties having a legitimate interest and/or for certification purposes. The processing is based on legal obligation and/or our legitimate interests.
  • To reply to official requests from the authorities, pursuant to a legal obligation.
  • To establish, exercise and defend legal claims.

3. Recipients of your data

We may transfer your data to other Pharmathen Group companies, when this is necessary for the purposes of the processing. In these cases, these parties either act as controllers, determining the means and the purposes of the processing, or act as processors on behalf of Pharmathen. In both cases, this privacy statement applies.

Data which is necessary for the purposes of each processing activity are transferred to the following categories of recipients:

  • to third parties providing services to Pharmathen, such as IT companies, credit institutions, tax and legal advisers, insurance companies and other service providers bound by confidentiality clauses;
  • to national or international regulatory, tax or other authorities or public bodies or courts, when required by law or regulation or upon court order;
  • to other business partners when required to execute requested transactions;
  • to third parties who carry out audits to ensure Pharmathen’s compliance with regulatory obligations, to maintain customer relationships or comply with obligations under applicable law.

As part of its activities, Pharmathen may have to transfer or disclose certain data, such as your name, surname and contact details to third parties, local authorities and agents established outside the European Economic Area (EEA). In such cases, Pharmathen shall ensureT that the transfer is made on the basis of appropriate safeguards and in accordance with applicable data protection laws, in order to maintain the required level of protection of the respective data.

4. Data Retention

The data retention period may vary according to the category of data. Your personal data will be retained for a maximum period of 10 years after termination of our contractual relationship, unless otherwise required in compliance with applicable legislation. Your data shall be stored with safety in digital form and/or in hard copy at Pharmathen’s premises.

5. Your rights

You have the right to:

8.1. request access to your personal data and information on the data we process, the purposes of processing, the recipients and the duration of processing;

8.2. request the rectification of your personal data if it is inaccurate or incomplete;

8.3. request the deletion of your personal data, unless their processing is necessary for exercising the legal rights of Pharmathen or of third parties, for the fulfillment of a legal obligation, for public interest reasons or for defending our legal rights before judicial or other Authorities;

8.4. request the restriction of processing of your personal data only for specific purposes;

8.5. request the portability of your data, that is to receive the data you have provided in a structured, commonly used format, and the right to request that we send it to a third party designated by you.

8.6. object to the processing of your personal data, at any time, on grounds related to your particular situation.

If you have any request or question regarding this privacy statement, you may email us or send us a written request, using our contact details set out below.

PHARMATHEN S.A.

ATT: DPO

44, Kifissias Avenue

151 25, Marousi

Athens-Greece

Tel: +30210 660 4300 (1374)
Email: dpo@pharmathen.com

If you believe that your data protection rights have been violated, you have the right to lodge a complaint with the Hellenic Data Protection Authority (www.dpa.gr).

Ενημέρωση προστασίας δεδομένων συνεργατών

Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων Συνεργατών

Στον όμιλο PHARMATHEN (στο εξής η «Εταιρεία» ή «εμείς») δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ζητήματα προστασίας δεδομένων και εφαρμόζουμε πολιτικές και διαδικασίες που εναρμονίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Μοιραζόμαστε μαζί σας αυτή την Ενημέρωση για να σας ενημερώσουμε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία.

1. Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε ενδεικτικά τα κάτωθι προσωπικά δεδομένα, κατά περίπτωση και ανάλογα με τη φύση της συνεργασίας μας:

  • Στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα, επώνυμο, υπογραφή, όπου εφαρμόζεται),
  • Στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email),
  • Στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση πληρωμών (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αριθμός φορολογικού μητρώου, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος),
  • Στην περίπτωση νομικών προσώπων, πληροφορίες σχετικά με τους νομίμους εκπροσώπους τους (όνομα, επώνυμο, υπογραφή, ιδιότητα, ημερομηνία γέννησης και λοιπά στοιχεία όπως ήθελε απαιτηθούν για την ολοκλήρωση διαδικασιών δέουσας επιμέλειας/ due diligence),
  • Κάθε άλλη πληροφορία που γνωστοποιείτε στην Εταιρεία και είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ μας ή για την διασφάλιση της συμμόρφωσης με εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς ή για τη διασφάλιση του εννόμου συμφέροντός μας.

2. Γιατί επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για τους παρακάτω σκοπούς:

  • Για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης. Η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η σύμβαση.
  • Για να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις, περιλαμβανομένων των ρυθμιστικών απαιτήσεων και των εσωτερικών διαδικασιών δέουσας επιμέλειας. Η επεξεργασία βασίζεται στην νομική υποχρέωση.
  • Για να οργανώσουμε και να εκτελέσουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες βάσει εννόμου συμφέροντός μας, όπως για παράδειγμα να πραγματοποιούμε πληρωμές, να επικοινωνούμε μαζί σας και να διαχειριζόμαστε τη μεταξύ μας σχέση.
  • Για να αξιολογούμε την αξιοπιστία των συνεργατών μας, όπου αυτό απαιτείται για την διασφάλιση του εννόμου συμφέροντός μας.
  • Για σκοπούς ελέγχου των διαδικασιών της Εταιρείας από τις αρμόδιες αρχές, ρυθμιστικούς φορείς και οργανισμούς καθώς και τρίτα μέρη που έχουν έννομο συμφέρον και/ή για να εξασφαλίζουμε πιστοποιήσεις. Η επεξεργασία βασίζεται στην νομική υποχρέωση και στο έννομο συμφέρον μας.
  • Για να απαντούμε σε επίσημα αιτήματα των αρχών, βάσει νομικής υποχρέωσης.
  • Για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων. 

3. Παραλήπτες των δεδομένων σας

Εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί μας επεξεργάζονται τα δεδομένα σας για τους παραπάνω σκοπούς. 

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε άλλες εταιρείες του Ομίλου Pharmathen, όταν αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της επεξεργασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η άλλη εταιρεία θα ενεργεί είτε ως υπεύθυνη της επεξεργασίας, καθορίζοντας τα μέσα και τους σκοπούς της επεξεργασίας, είτε θα ενεργεί ως εκτελούσα την επεξεργασία για λογαριασμό της Εταιρείας. Και στις δύο περιπτώσεις, έχει εφαρμογή η παρούσα ενημέρωση.

Δεδομένα που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της εκάστοτε επεξεργασίας διαβιβάζονται στις εξής κατηγορίες παραληπτών:

  • Σε τρίτα μέρη που παρέχουν υπηρεσίες στην Εταιρεία, όπως εταιρείες πληροφορικής, πιστωτικά ιδρύματα, φοροτεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι, ασφαλιστικές εταιρείες και πάροχοι λοιπών υπηρεσιών,
  • σε εθνικές ή διεθνείς ρυθμιστικές, φορολογικές ή άλλες αρχές ή δημόσιους οργανισμούς ή δικαστήρια, όταν απαιτείται βάσει νόμου ή κανονισμού ή μετά από εντολή τους,
  • σε άλλους συνεργάτες όταν απαιτείται για την εκτέλεση των συναλλαγών που έχουν ζητηθεί,
  • τρίτα μέρη που διενεργούν ελέγχους στην Εταιρεία στα πλαίσια των κανονιστικών υποχρεώσεων της Εταιρείας, των πελατειακών σχέσεων ή των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η Εταιρεία θα χρειαστεί να διαβιβάσει ή να γνωστοποιήσει ορισμένα δεδομένα σας, όπως όνομα, επώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας σε τρίτα μέρη, τοπικές αρχές και αντιπροσώπους που έχουν την εγκατάστασή τους εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Εταιρεία διασφαλίζει ότι η διαβίβαση γίνεται με βάση κατάλληλες εγγυήσεις και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προστασίας δεδομένων, προκειμένου να διατηρείται το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας των εν λόγω δεδομένων.

4. Διατήρηση των Δεδομένων

Η περίοδος διατήρησης των δεδομένων διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία δεδομένων. Τα προσωπικά σας δεδομένων θα διατηρηθούν για περίοδο 10 ετών μετά την λήξη της συμβατικής μας σχέσης, εκτός αν απαιτείται διαφορετικά από την ισχύουσα νομοθεσία. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται με ασφάλεια σε ηλεκτρονική ή/και έγχαρτη μορφή στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

5. Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα:

8.1 Να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες και τη διάρκεια της επεξεργασίας.

8.2 Να ζητήσετε διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή ελλιπή.

8.3 Να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν η επεξεργασία τους είναι απαραίτητη για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της Εταιρείας ή τρίτων, για την εκπλήρωση νομικής υποχρέωσης, για λόγους δημόσιου συμφέροντος ή για την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας ενώπιον δικαστικών ή άλλων αρχών.

8.4 Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς.

8.5 Να ζητήσετε τη φορητότητα των δεδομένων σας, δηλαδή να λάβετε τα δεδομένα που έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο ή να ζητήσετε την αποστολή τους σε τρίτο που θα ορίσετε.

8.6 Να αντιταχθείτε στην επεξεργασία ανά πάσα στιγμή για λόγους που αναφέρονται στην ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Εάν έχετε οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα σχετικά με την παρούσα πολιτική, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό χρησιμοποιώντας τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας.

PHARMATHEN

Υπόψη: DPO

Λεωφόρος Κηφισίας 44,

15125 Μαρούσι, Αθήνα

ΕΜΑΙΛ: dpo@pharmathen.com

Εάν πιστεύετε ότι τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία δεδομένων έχουν παραβιαστεί, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr)