Our policies & position statements

Data Protection Policy

Data Protection Policy

In Pharmathen S.A. (hereinafter referred to as the "Company" or "we") we try to meet the needs of the visitors of the website www.pharmathen.com (the "Website") by using responsibly the information collected through the Website. We are committed to respect your privacy and comply with applicable laws on data protection and privacy.

Processing of your personal data is governed by these terms, by the relevant provisions of Greek and EU legal framework on data protection, including the General Data Protection Regulation (2016/679) and the relevant decisions, guidelines and regulations issued by the Hellenic Data Protection Authority.

This Privacy Policy (the "Policy") may be subject to modifications. We advise you to regularly check our Data Protection Policy to remain informed and updated on any amendments. By visiting and navigating through our Website you agree to this Data Protection Policy as in force at the time. When substantial amendments are made we will ensure that a relevant notice is posted for visitors of our Website.

This Policy explains how we collect, process and/or use information that we receive via our website and the emails we receive (collectively, the "Website") that link to this Policy, as amended from time to time. This Policy also describes how we collect, process, use and share the personal information you provide us with. It also describes your choices regarding use, access, transfer, correction and deletion of your personal information.

1. Information we collect

We collect information about you to provide our services. In order to provide our services to you in the best possible manner and to fulfil our contractual obligations, it is essential for us to be able to collect and use the data described in this Policy.

1.1 Information we collect

i. Communication

When you submit your data in our contact form, we collect and retain your data exclusively for the purposes mentioned below. In this context, we collect data that you chose to provide to us, such as you name, surname, email, company you are working for, title and telephone number.

ii. Submission of CVs

When you submit your CV through the Website, we collect and retain data related to your identity (name, surname, father's name, date of birth, gender, nationality), contact information (email, telephone number, residence address), information related to your educational attainment (education certificates, educational foundation), skills (foreign languages, computer and network skills) and professional experience (former employers, duration of employment, job position), data that you include in your CV, information regarding fulfilment of military obligations (if applicable), job positions and divisions that you are interested in. For more information about how we collect and process your personal data when applying for a job please read our "Candidate Data Protection Notice" here.

iii. Medical Information and Drug Safety Service

When you submit requests to the Medical Information and Drug Safety Service (Pharmacovigilance), we collect and retain the data required by sector specific legislation, as well as any other data you chose to disclose. For detailed information regarding data collected, the purposes of processing and other important information, see the detailed Data Protection Notice of the Medical Information & Drug Safety Service (Pharmacovigilance) here. .

1.2 Information We Collect Automatically

When you use the Website, your device is automatically providing information to us, so we can respond and customize our response to you. The type of information we collect by automated means generally includes technical information about your computer, such as your IP address or other device identifier, the type of device you use, and operating system version. The information we collect may also include usage information and statistics about your interaction with the Website. That information may include the URLs of our web pages that you visited, URLs of referring and exiting pages, page views, time spent on a page, number of clicks, platform type, location data (if you have enabled access to your location on your mobile device), and other information about how you used the platform.

This information is collected by using Cookies & other similar Tracking Technologies. We strongly advise you to review our Cookies Policy here to learn more about Cookies, how we use them and how you can control the use of Cookies.

2. Why we collect your information

We process your data exclusively for the below purposes:

Purpose

Explanation

Communication

When you submit your data in our contact form, we will use them to communicate with you and provide the information and/or services required. Processing of your data is necessary to perform the requested service.

Submission of CV

When you submit your CV through our contact form or through our application for the submission of CVs, we will collect and process your data to assess your professional skills and competencies and to examine the possibility of cooperating with you. Processing of data is based on consent. You may revoke your consent at any time. In that case we will not be able to examine the possibility of cooperating with you.

Improvement of services

We maintain your data and the history of use of our services to produce statistics that allow us to better assess how visitors interact with our Website and to improve its content and structure. The processing of data is based on the legitimate interest of the company in monitoring visitors' response to its services and improving its services.

Legal Obligations & Claims

When a legal obligation is in place, we will provide your data to the competent authorities. We will maintain and process your data to the extent necessary to establish, exercise or support legal claims

With respect to the use of Data collected through Medical Information & Medicine Safety Service (Pharmacovigilance), please see our Medical Information & Drug Safety Service (Pharmacovigilance) here.

With respect to the use of Data collected through Cookies, please see our Cookies Policy here.

3. Recipients of your data

Access to your data may only be provided to our duly authorised employees or business partners who act on our behalf for the above purposes of processing, by offering us IT services for the registration and storage of your data and/or for the operation of our website. Your data may be transmitted to other entities inside Pharmathen Group, when necessary for the purposes of the specific processing. Your data are not transferred to countries outside the European Economic Area (EEA), to third countries and international organisations.

4. Duration of processing

Retention periods can vary significantly based on the type of information and how it is used. Our retention periods are based on criteria that include legally mandated retention periods, pending or potential litigation, our intellectual property or ownership rights, contract requirements, operational directives or needs, and historical archiving. We will retain your data for the period required to respond to your contact request and for one (1) year after completing processing and archiving of your request. We will retain your CV for a maximum retention period of two (2) years.

5. Your rights

Our company ensures your rights with respect to processing of personal data and ensures that you may exercise them.

You have the right to request:

5.1 Access to your personal data and information on which data do we process, the purposes of processing, the recipients and the duration of processing.

5.2 Rectification of your personal data if it is inaccurate or incomplete.

5.3 Deletion of your personal data, unless their processing is necessary for the exercise of the legal rights of the Company or of third parties, for the fulfillment of a legal obligation, for public interest reasons or for defending our legal rights before judicial or other Authorities.

5.4 Restriction of processing of your personal data only for specific purposes.

5.5 Ask for the portability of your data, that is to receive the data you have provided in a structured, commonly used format, or ask to send it to a third party designated by you.

5.6 To withdraw at any time your consent to the processing of your personal data, when processing is based on consent.

If you have any request or question regarding this policy, you may email us or send us a written request, using our contact details set out below. If you wish to exercise any of the above rights, we advise you to ask for our "Data Subject Request Form" and submit it to the following contact details.

Pharmathen S.A.

dpo@pharmathen.com

Address: 44, Kifissias Avenue, 151 25, Marousi, Athens-Greece

If you believe that your data protection rights have been violated, you have the right to lodge a complaint with the Hellenic Data Protection Authority (www.dpa.gr).

This Notice updates and supersedes previous versions. We may change this Notice at any time. The "LAST UPDATED" section at the bottom of this page lists when this Notice was last revised. Any changes to this Notice will become effective when we make the revised Notice available on or through the Sites.

LAST UPDATED: May 25, 2018

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στην εταιρεία ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε (εφεξής, η "Εταιρεία" ή "εμείς"), προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας www.pharmathen.com («Ιστοσελίδα») χρησιμοποιώντας υπεύθυνα τις πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτής. Δεσμευόμαστε να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε την ιδιωτικότητά σας και να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και απορρήτου.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων διέπεται από τους παρόντες όρους, από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και κοινοτικού νομικού πλαισίου για την προστασία των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679) και των σχετικών αποφάσεων, κατευθυντήριων γραμμών και κανονισμών που εκδίδει η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής, η "Πολιτική") μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις. Σας συμβουλεύουμε να ελέγχετε τακτικά την Πολιτική, ώστε να ενημερώνεστε σχετικά με τυχόν τροποποιήσεις. Με την επίσκεψη και την πλοήγηση στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας, την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων και την Πολιτική Cookies όπως ισχύει. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν σημαντικές τροποποιήσεις, θα φροντίσουμε για τη δημοσίευση σχετικής ειδοποίησης προς τους επισκέπτες της Ιστοσελίδας μας.

Η παρούσα Πολιτική εξηγεί πώς συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε ή/και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε μέσω της Ιστοσελίδας μας και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (από κοινού εφεξής ως "Ιστοσελίδα") και τα οποία σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική, όπως κάθε φορά ισχύει. Η παρούσα Πολιτική περιγράφει επίσης τις επιλογές σας σχετικά με τη χρήση, την πρόσβαση, τη μεταφορά, τη διόρθωση και τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.

1. Δεδομένα που συλλέγουμε

Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε εσάς με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και προκειμένου να εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, είναι απαραίτητο να μπορούμε να συλλέγουμε και να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική.

1.1 Δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς

i. Επικοινωνία

Όταν μας δίνετε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσετε μαζί μας, συλλέγουμε και διατηρούμε τα δεδομένα σας αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται κατωτέρω. Σε αυτό το πλαίσιο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εσείς οι ίδιοι μας παρέχετε, όπως όνομα, επώνυμο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), εταιρεία στην οποία εργάζεστε, θέση και αριθμό τηλεφώνου.

ii. Αποστολή βιογραφικού

Όταν υποβάλλετε το βιογραφικό σας μέσω της Ιστοσελίδας, συλλέγουμε και διατηρούμε στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά σας (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο, εθνικότητα), στοιχεία επικοινωνίας (email, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας), πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή (τίτλοι σπουδών, εκπαιδευτικά ιδρύματα), τις δεξιότητές σας (γλώσσες, γνώσεις υπολογιστών και δικτύων)  και την επαγγελματική εμπειρία σας (προηγούμενοι εργοδότες, διάρκεια απασχόλησης, θέση), τα στοιχεία που περιλαμβάνετε στο βιογραφικό σας, πληροφορίες για την εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων (εάν εφαρμόζεται), τις θέσεις και τους τομείς δραστηριοτήτων που σας ενδιαφέρουν. Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν υποβάλλετε υποψηφιότητα παρακαλούμε διαβάστε τους «Όρους Αποστολής Βιογραφικού Σημειώματος & Δήλωση Προστασίας Δεδομένων» εδώ.

iii. Υπηρεσία Ιατρικής Πληροφόρησης και Ασφάλειας

Όταν υποβάλλετε αιτήματα και πληροφορίες προς την Υπηρεσία Ιατρικής Πληροφόρησης & Ασφάλειας (Φαρμακοεπαγρύπνηση), συλλέγουμε και διατηρούμε τα στοιχεία που απαιτούνται από ειδική νομοθεσία, καθώς και όποια άλλα στοιχεία επιλέξετε να μας γνωστοποιήσετε. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που συλλέγονται, τους σκοπούς της επεξεργασίας καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες, δείτε την αναλυτική Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων της Υπηρεσίας Ιατρικής Πληροφόρησης & Ασφάλειας (Φαρμακοεπαγρύπνησης) εδώ.

1.2 Δεδομένα που συλλέγουμε με αυτοματοποιημένα μέσα

Όταν χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα μας, η συσκευή σας μας παρέχει αυτόματα δεδομένα, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και να προσαρμόσουμε την ανταπόκρισή μας σε εσάς. Ο τύπος πληροφοριών που συλλέγουμε με αυτοματοποιημένα μέσα περιλαμβάνει γενικά τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας, όπως τη διεύθυνση IP ή άλλο αναγνωριστικό στοιχείο της συσκευής, τον τύπο συσκευής που χρησιμοποιείτε και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Τα δεδομένα που συλλέγουμε μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν πληροφορίες χρήσης και στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αλληλεπίδρασή σας με τον ιστότοπο. Επίσης μπορούν να περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις URL των ιστοσελίδων που επισκεφτήκατε, τις αναφερόμενες σελίδες και τις σελίδες εξόδου (referring / exit pages), τις προβολές σελίδων, το χρόνο παραμονής σε μια σελίδα, τον αριθμό των “clicks”, τον τύπο της πλατφόρμας, τα δεδομένα τοποθεσίας (εάν έχετε ενεργοποιήσει την πρόσβαση στην τοποθεσία σας) και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσατε την πλατφόρμα.

Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται χρησιμοποιώντας Cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες παρακολούθησης. Σας συνιστούμε να ελέγξετε την Πολιτική Cookies μας εδώ, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Cookies, τον τρόπο χρήσης τους και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση τους.

2. Γιατί συλλέγουμε τα δεδομένα σας

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας αποκλειστικά για τους παρακάτω σκοπούς:

Σκοπός

Επεξήγηση

Επικοινωνία

Όταν υποβάλλετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας, θα τα χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας προσφέρουμε τις πληροφορίες ή/και τις υπηρεσίες που ζητήσατε. Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της ζητηθείσας συναλλαγής.

Αποστολή βιογραφικού

Όταν υποβάλλετε το βιογραφικό σας σημείωμα είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής για την αποστολή βιογραφικού, θα συλλέξουμε τα δεδομένα σας και θα τα επεξεργαστούμε για να εκτιμήσουμε τις εργασιακές ικανότητες και τις δεξιότητές σας και να εξετάσουμε την πιθανότητα συνεργασίας. Η επεξεργασία των στοιχείων σας βασίζεται στην συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε την πιθανότητα συνεργασίας μας.

Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών

Διατηρούμε τα δεδομένα σας και το ιστορικό χρήσης των υπηρεσιών μας προκειμένου να εξάγουμε στατιστικά στοιχεία που μας επιτρέπουν να αξιολογούμε καλύτερα τις επισκέψεις και την πλοήγηση των χρηστών μέσω της ιστοσελίδας μας, έτσι ώστε να βελτιωθεί το περιεχόμενο και η δομή της. Η επεξεργασία των δεδομένων βασίζεται στο έννομο συμφέρον της εταιρείας να παρακολουθεί την ανταπόκριση των πελατών στις υπηρεσίες της και να τις βελτιώνει.

Νόμιμες υποχρεώσεις και αξιώσεις

Όταν συντρέχει νόμιμη υποχρέωσή μας, θα παράσχουμε τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές. Θα διατηρήσουμε και θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας στο βαθμό που απαιτείται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Όσον αφορά τη χρήση των Δεδομένων που συλλέγονται στα πλαίσια της Υπηρεσίας Ιατρικής Πληροφόρησης & Ασφάλειας (Φαρμακοεπαγρύπνηση), δείτε την αναλυτική Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων της Υπηρεσίας Ιατρικής Πληροφόρησης & Ασφάλειας εδώ.

Όσον αφορά τη χρήση των Δεδομένων που συλλέγονται μέσω των Cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies εδώ.

3. Ποιοι λαμβάνουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα σας

Πρόσβαση στα στοιχεία σας μπορούν να έχουν μόνο κατάλληλα εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί μας ή εξωτερικοί συνεργάτες που ενεργούν για λογαριασμό μας, για τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας, παρέχοντάς μας υπηρεσίες πληροφορικής για την καταγραφή και αποθήκευση των στοιχείων σας, ή/και υπηρεσίες λειτουργίας της Ιστοσελίδας μας. Επίσης, τα στοιχεία σας ενδέχεται να διαβιβάζονται σε άλλες εταιρείες του Ομίλου Pharmathen, όταν αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επεξεργασίας. Τα δεδομένα σας δεν διαβιβάζονται σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), σε τρίτες χώρες ή σε διεθνείς οργανισμούς.

4. Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα δεδομένα σας

Η περίοδος διατήρησης μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο των δεδομένων και τον τρόπο χρήσης τους. Ο προσδιορισμός του χρόνου διατήρησης των δεδομένων βασίζεται σε κριτήρια όπως νόμιμες προθεσμίες διατήρησης, εκκρεμείς ή πιθανές διαφορές, πνευματική ιδιοκτησία ή δικαιώματα ιδιοκτησίας, συμβατικές απαιτήσεις, επιχειρησιακές οδηγίες ή ανάγκες και ιστορική αρχειοθέτηση. Θα διατηρήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας  για όσο χρονικό διάστημα έχουμε ενεργή επικοινωνία και συνεργασία και για 1 έτος από τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας ή τη θέση του στο αρχείο. Θα διατηρήσουμε το βιογραφικό σας σημείωμα για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία υποβολής/καταχώρισής του.

5. Τα δικαιώματά σας

Η εταιρεία μας διασφαλίζει τα δικαιώματά σας όσον αφορά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την άσκησή τους.

Έχετε το δικαίωμα:

5.1 Να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες και τη διάρκεια της επεξεργασίας.

5.2 Να ζητήσετε διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή ελλιπή.

5.3 Να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν η επεξεργασία τους είναι απαραίτητη για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της Εταιρείας ή τρίτων, για την εκπλήρωση νομικής υποχρέωσης, για λόγους δημόσιου συμφέροντος ή για την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας ενώπιον δικαστικών ή άλλων αρχών.

5.4 Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς.

5.5 Να ζητήσετε τη φορητότητα των δεδομένων σας, δηλαδή να λάβετε τα δεδομένα που έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο ή να ζητήσετε την αποστολή τους σε τρίτο που θα ορίσετε.

5.6 Να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εφόσον η επεξεργασία τους βασίζεται στην συγκατάθεση.

Εάν έχετε οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα σχετικά με την παρούσα πολιτική, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό αίτημα στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας, σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε να σας αποστείλουμε την ειδική "Φόρμα Αιτήματος Υποκειμένου των Δεδομένων" και να την υποβάλετε στα στοιχεία επικοινωνίας μας.

ΦΑΡΜΑΤΕΝ A.Β.Ε.E.

Email: dpo@pharmathen.com

Διεύθυνση: Pharmathen, Λεωφόρος Κηφισίας 44, 15125, Μαρούσι Αθήνα, Υπόψη: DPO

Εάν πιστεύετε ότι τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία δεδομένων έχουν παραβιαστεί, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr)

Η παρούσα Ενημέρωση αναθεωρεί κάθε προηγούμενη έκδοση και υπερισχύει αυτής. Ενδέχεται να τροποποιήσουμε αυτή την Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Το τμήμα με τίτλο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» στο τέλος αυτής της σελίδας περιγράφει πότε έγινε η τελευταία αναθεώρηση αυτής της Ενημέρωσης. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Ενημέρωση θα τίθενται σε ισχύ όταν γίνεται διαθέσιμη η αναθεωρημένη Ενημέρωση στην ή μέσω της Ιστοσελίδας. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: 25/05/18

 

Cookies Policy

Cookie Policy

This Cookie Policy provides information in respect to the use of Cookies and Similar Technologies by the website operated by or on behalf of Pharmathen S.A. (“Pharmathen”,“Pharmathen Group”, “we” or “us”). We will also describe what options you may have regarding Cookies & Similar Technologies.

This Cookie Policy may be subject to amendments from time to time. You are advised to check our Cookie Policy regularly to be informed of any updates. Relevant notifications on substantial amendments may also be displayed on our site. By visiting the Website you agree to accept any changes made to this Policy.

In some cases, we may use tracking technologies to collect information that is personally identifiable, or that can become personally identifiable if we combine it with other information. In such cases, our Personal Data Policy will apply in addition to this Cookie Policy.

What are cookies

Cookies are small text files —usually consisting of letters and numbers—stored on your device by a website server.

Cookies are distinguished in “Session Cookies” and “Persistent Cookies” depending on the time they remain stored on your device. “Session cookies” are stored on your device at the time you visit a website and are deleted automatically after you close your browser. “Persistent cookies” are stored on your device at the time you visit a website and remain stored after you close your browser. Persistent cookies will be activated again automatically when you open your browser and browse the internet.

First and third party cookies – Whether a cookie is “first” or “third” party refers to the website or domain placing the cookie. First party cookies in basic terms are cookies set by a website visited by the user - the website displayed in the URL window. Third party cookies are cookies that are set by a domain other than the one being visited by the user. If a user visits a website and a separate company sets a cookie through that website, this would be a third party cookie.

Why we use cookies?

We use cookies to give you the best browsing experience possible. Certain cookies are technically necessary in order for the Website to operate properly. Other cookies are used to perform functions like obtaining statistics (i.e. how many site visitors view certain pages on our Website) and facilitating your interaction with social networks.

We and/or third parties providing services on behalf of us, classify cookies in the following categories. You can opt-out of each cookie category (except strictly necessary cookies) at any time.

Strictly Necessary Cookies

These cookies are absolutely necessary in order to provide you the requested services through the Website. These are essential to enable you to visit our Website and use its features properly. Basic functions such as the following rely on these key cookies:

  • Staying connected with the Website;
  • Recognizing your personal information registered to the Website during their submission;
  • in general, providing services and information to you, upon your request.

Performance Cookies

These cookies collect information on how users use the Website, in order to enable us to update and improve our Website and visitor experience. These cookies do not collect information that identify a visitor. Such cookies collect information, in respect of:

  • pages that users visit more often;
  • products and services which are of more interest;
  • links that users have followed;
  • error messages that users may receive while browsing the Website, etc.

Functionality Cookies

These cookies enable us to personalize our content for you, greet you by name, and remember your preferences (for example, your choice of language or region). If you choose to delete/disable these functionality cookies, any preferences/settings you selected will not be retained for subsequent visits to our Website.

Third Party Cookies

In order to provide more interesting content to you and help you interact with your social media accounts, the Website may incorporate third party content and services (e.g. “plugins” of Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest etc.) or links to third party websites. By accessing such third party links and/or websites, you are subject to the cookies policy of such third party. In such case, you proceed on your own responsibility and we bear no responsibility whatsoever in respect of any issue arising out of the storage of cookies on your device by any such third party websites.

How to control cookies

Most web browsers automatically accept cookies but provide controls that allow you to block or delete them. You have the ability to enable or disable the storage of cookies on your device by changing the settings of your browser at any time. You can also set your browser to inform you before a cookie is stored on your device or follow your browser’s instructions to delete cookies already stored. If you use various devices, you have to adjust your preferred browser settings in respect to cookies at each one of your devices.

If you choose to disable all cookies, you may not be able to fully experience the interactive features of our Website or receive our services via our Website.

Deleting cookies does not delete Flash objects. You can learn more about Flash objects including how to control and disable them on the Adobe website. You can find additional information on cookies and similar technologies used on various websites through your browser or other internet resources.

To manage cookies via your browser, click the corresponding following link to be directed to your browser’s instructions:

Microsoft Windows Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Apple Safari

You can learn more about cookies at the following third-party websites:

What are similar technologies?

Pixel tags, web beacons, embedded script and clear GIFs (graphics interchange format) are tiny files used to monitor navigation on a website and may be used with cookies. Flash objects (local shared objects) are small files stored on your device by a website using Adobe’s Flash player technology.

Web beacons and embedded scripts

Web beacons and embedded scripts are other technologies that we use in our websites, as well as in some of our emails and ads.

Web beacons (or “tags”) are bits of programming code included in web pages, emails, and ads that notify us, and/or third parties providing services on behalf of us, when those web pages, emails, or ads have been viewed or clicked on.

Embedded scripts are bits of programming code included within some of our web pages that measure how you use those web pages, such as which links you click. We use this information to improve our websites, tailor our Website to your likely interests, and conduct market research. You may be able to turn off scripting functionality, such as JavaScript, within your browser (please refer to your browser's help function). Note that if you disable scripting functionality, our Website may not function properly.

Privacy

We are committed to good privacy practices. For more information about our approach to privacy and personal data protection see our Data Protection Policy.

How to Contact Us

If you have any questions about how we use Cookies, you can contact us using the information set forth below. Please include your contact information and a detailed description of Cookie concern.

PHARMATHEN S.A.

dpo@pharmathen.com

This Notice updates and supersedes previous versions. We may change this Notice at any time. The “LAST UPDATED” section at the bottom of this page lists when this Notice was last revised. Any changes to this Notice will become effective when we make the revised Notice available on or through the Sites.

LAST UPDATED: 25/05/2018

Πολιτική Cookies

Πολιτική Cookies

Η παρούσα Πολιτική Cookies παρέχει πληροφορίες αναφορικά με την χρήση των Cookies και Παρόμοιων Τεχνολογιών από την ιστοσελίδα που λειτουργεί από ή εκ μέρους της ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε («Pharmathen», «Όμιλος Pharmathen» «εμείς» ή “εμάς”) (εφεξής, Ιστοσελίδα). Περιγράφει επίσης τι είδους επιλογές έχετε σχετικά με τα Cookies και τις Παρόμοιες Τεχνολογίες.

Η παρούσα Πολιτική Cookies μπορεί να υπόκειται σε αλλαγές κατά καιρούς. Συνίσταται να ελέγχετε τακτικά την Πολιτική Cookies προκειμένου να ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε αναθεωρήσεις. Σχετικές ειδοποιήσεις για ουσιαστικές αλλαγές μπορεί να εμφανίζονται επίσης στην Ιστοσελίδα. Με την επίσκεψή σας στην Ιστοσελίδα συμφωνείται να αποδέχεστε οποιεσδήποτε αλλαγές πραγματοποιούνται σε αυτή την Πολιτική.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες εντοπισμού για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που ταυτοποιούν φυσικά πρόσωπα ή ενδέχεται να ταυτοποιούν φυσικά πρόσωπα, εάν τις συνδυάσουμε με άλλες πληροφορίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα εφαρμόζεται, ταυτόχρονα με την παρούσα Πολιτική Cookies, η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιστοσελίδας.

Tι είναι cookies

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου – που αποτελούνται συνήθως από γράμματα και αριθμούς και αποθηκεύονται στην συσκευή σας από έναν εξυπηρετητή δικτύου (website server).

Τα Cookies διακρίνονται σε «Cookies Συνεδρίας» και «Επίμονα Cookies» ανάλογα με τον χρόνο που παραμένουν αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Τα «Cookies Συνεδρίας» αποθηκεύονται στη συσκευή σας την στιγμή που επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα και διαγράφονται αυτόματα, αφού κλείσετε το σύστημα περιήγησης (browser). Τα «Επίμονα cookies» αποθηκεύονται στη συσκευή σας την στιγμή που επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα και παραμένουν αποθηκευμένα και μετά το κλείσιμο του συστήματος περιήγησης. Τα «Επίμονα cookies» θα ενεργοποιηθούν ξανά αυτόματα όταν ανοίξετε το σύστημα περιήγησης και περιηγηθείτε στο διαδίκτυο.

Cookies πρώτου μέρους και τρίτων μερών – Ανάλογα με την Ιστοσελίδα ή τον ιστοχώρο (domain) που εγκαθιστά το cookie, τα cookies χαρακτηρίζονται ως «πρώτου» ή «τρίτου» μέρους. Τα cookies πρώτου μέρους σε γενικές γραμμές είναι cookies που εγκαθίστανται από την Ιστοσελίδα που επισκέπτεται ο χρήστης – την Ιστοσελίδα που εμφανίζεται στο παράθυρο URL. Τα cookies τρίτου μέρους είναι cookies που εγκαθίστανται από έναν ιστοχώρο (domain) διαφορετικό από εκείνον που επισκέφθηκε ο χρήστης. Εάν ο χρήστης επισκεφθεί μία Ιστοσελίδα και μία διαφορετική εταιρεία εγκαταστήσει ένα cookie μέσω αυτής της Ιστοσελίδας, το εν λόγω cookie θα είναι τρίτου μέρους.

Γιατί χρησιμοποιούμε Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Ορισμένα cookies είναι τεχνικά απαραίτητα για την ορθή χρήση της Ιστοσελίδας. Άλλα cookies χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση λειτουργιών όπως η απόκτηση στατιστικών στοιχείων (δηλαδή πόσοι επισκέπτες είδαν συγκεκριμένες σελίδες στην Ιστοσελίδα μας) και τη διευκόλυνση της διάδρασής σας με μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εμείς ή/και τρίτα μέρη που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας, κατηγοριοποιούμε τα cookies όπως περιγράφεται κατωτέρω. Μπορείτε να αποκλείσετε καθεμία από τις κατηγορίες cookies ξεχωριστά (εκτός από τα απολύτως απαραίτητα cookies) οποιαδήποτε στιγμή.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Αυτά τα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για να σας παρέχουμε τις ζητηθείσες από εσάς υπηρεσίες μέσω της Ιστοσελίδας. Είναι αναγκαία για να σας παρέχουν τη δυνατότητα να επισκέπτεσθε την Ιστοσελίδα μας και να χρησιμοποιείτε σωστά τα χαρακτηριστικά της. Βασικές λειτουργίες, όπως οι ακόλουθες, στηρίζονται σε αυτά τα σημαντικά cookies:

  • Να παραμένετε συνδεδεμένοι στην Ιστοσελίδα,
  • Να αναγνωρίζονται οι προσωπικές σας πληροφορίες, τις οποίες καταχωρείτε στην Ιστοσελίδα κατά τη στιγμή της υποβολής τους, και
  • Γενικά, να σας παρέχουμε υπηρεσίες και πληροφορίες κατόπιν δικού σας αιτήματος.

Cookies Απόδοσης

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες για το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα, προκειμένου να είμαστε σε θέση να αναθεωρούμε και να βελτιώνουμε την Ιστοσελίδα και την εμπειρία του επισκέπτη. Αυτά τα cookies δεν συγκεντρώνουν πληροφορίες που ταυτοποιούν τον επισκέπτη. Τέτοια cookies συλλέγουν πληροφορίες αναφορικά με:

  • Σελίδες που οι χρήστες επισκέπτονται συχνότερα,
  • Προϊόντα και υπηρεσίες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών,
  • Συνδέσμους (links) που έχουν επιλέξει οι χρήστες,
  • Μηνύματα λάθους που μπορεί να λάβουν οι χρήστες κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στην Ιστοσελίδα, κτλ.

Cookies Λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies μας βοηθούν να προσωποποιούμε το περιεχόμενό μας για εσάς και να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας (για παράδειγμα, την επιλογή σας για ορισμένη γλώσσα ή περιοχή). Εάν επιλέξετε να διαγράψετε/απενεργοποιήσετε τα cookies λειτουργικότητας, οποιεσδήποτε προτιμήσεις/ρυθμίσεις, που έχετε επιλέξει, δεν θα διατηρηθούν για επόμενες επισκέψεις σας στην Ιστοσελίδα.

Cookies Τρίτων Μερών

Προκειμένου να σας παρέχουμε πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο και να σας βοηθήσουμε να αλληλεπιδράσετε με τους λογαριασμούς σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιστοσελίδα μπορεί να ενσωματώνει περιεχόμενο και υπηρεσίες τρίτων μερών (π.χ. «plugins» από Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest, κτλ.) ή συνδέσμους σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Όταν επισκέπτεσθε συνδέσμους ή/και ιστοσελίδες τρίτων μερών, υπόκεισθε στην πολιτική cookies αυτών των τρίτων μερών. Σε αυτή την περίπτωση, ενεργείτε με δική σας ευθύνη και δεν αναλαμβάνουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιοδήποτε θέμα προκύψει από την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας από οποιαδήποτε τέτοια ιστοσελίδα τρίτου μέρους.

Πώς να ελέγχετε τα cookies

Οι περισσότεροι περιηγητές διαδικτύου αποδέχονται αυτόματα τα cookies, ωστόσο παρέχουν μέσα ελέγχου, τα οποία σας επιτρέπουν να μποκάρετε τα cookies ή να τα διαγράψετε. Έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εγκατάσταση cookies στη συσκευή σας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο σύστημα περιήγησης που χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το σύστημα περιήγησης που χρησιμοποιείτε κατάλληλα προκειμένου να σας ενημερώνει πριν την εγκατάσταση ενός cookie στην συσκευή σας ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες του συστήματος περιήγησης για να διαγράψετε όσα cookies έχουν ήδη εγκατασταθεί. Εάν χρησιμοποιείτε ποικίλες συσκευές, πρέπει να ρυθμίσετε το σύστημα περιήγησης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας σε κάθε μία από τις συσκευές σας.

Εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε όλα τα cookies, ενδέχεται να μην μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τις διαδραστικές λειτουργείες της Ιστοσελίδας μας ή να λάβετε τις υπηρεσίες μας μέσω της Ιστοσελίδας μας.

Η διαγραφή των cookies δεν διαγράφει αντικείμενα Flash εφαρμογών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αντικείμενα Flash εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου και απενεργοποίησης αυτών στην ιστοσελίδα της Adobe. Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με cookies και παρόμοιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες ιστοσελίδες μέσω του συστήματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε ή άλλων πόρων του διαδικτύου.

Για να διαχειρίζεστε τα cookies μέσω του περιηγητή σας, επιλέξτε τον κατάλληλο από τους ακόλουθους υπερσυνδέσμους για να ανακατευθυνθείτε στις οδηγίες του περιηγητή σας:

Microsoft Windows Explorer

Mozilla Firefox 

Google Chrome

Apple Safari

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα cookies στις ακόλουθες ιστοσελίδες τρίτων μερών:

Τί είναι οι παρόμοιες τεχνολογίες;

Οι ετικέτες Pixel, τα web beacons, οι ενσωματωμένοι κώδικες (embedded scripts) και τα clear GIFs (μορφή ανταλλαγής γραφικών) είναι μικροσκοπικά αρχεία που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της πλοήγησης σε μία Ιστοσελίδα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με cookies. Τα αντικείμενα Flash (τοπικά κοινόχρηστα αντικείμενα) είναι μικρά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας από μία ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Flash player της Adobe.

Web beacons και ενσωματωμένοι κώδικες (embedded scripts)

Τα Web beacons και οι ενσωματωμένοι κώδικες (embedded scripts) είναι άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στην Ιστοσελίδα μας, καθώς και σε ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαφημίσεις.

Web beacons (ή “tags”) είναι κομμάτια κώδικα προγραμματισμού που περιλαμβάνονται σε ιστοσελίδες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαφημίσεις, τα οποία γνωστοποιούν σε εμάς ή/και σε τρίτα μέρη που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας, πότε προβλήθηκαν ή επιλέχθηκαν αυτές οι ιστοσελίδες, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οι διαφημίσεις.

Οι ενσωματωμένοι κώδικες (embedded scripts) είναι κομμάτια κώδικα προγραμματισμού που περιλαμβάνονται σε ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας και μετρούν πώς χρησιμοποιείτε αυτές τις ιστοσελίδες, για παράδειγμα, ποιους συνδέσμους επιλέγετε. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώνουμε την Ιστοσελίδα μας, να προσαρμόζουμε την Ιστοσελίδα μας στα πιθανά ενδιαφέροντά σας και για να διενεργούμε έρευνες αγοράς. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τέτοιες λειτουργικότητες κώδικα, όπως η JavaScript, μέσω του συστήματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε (παρακαλούμε αναφερθείτε στη λειτουργία βοήθειας του συστήματος περιήγησης). Σημειώστε ότι εάν απενεργοποιήσετε τις λειτουργικότητες κώδικα, η Ιστοσελίδα ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά.

Απόρρητο

Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε ορθές πρακτικές απορρήτου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσέγγισή μας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών σας δεδομένων, ανατρέξτε στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για το πώς χρησιμοποιούμε τα Cookies, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τις παρακάτω αναφερόμενες πληροφορίες. Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και λεπτομερή περιγραφή της απορίας σας σχετικά με τα Cookies.

ΦΑΡΜΑΤΕΝ A.Β.Ε.E.

dpo@pharmathen.com

Η παρούσα Ενημέρωση αναθεωρεί κάθε προηγούμενη έκδοση και υπερισχύει αυτής. Ενδέχεται να τροποποιήσουμε αυτή την Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Το τμήμα με τίτλο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» στο τέλος αυτής της σελίδας περιγράφει πότε έγινε η τελευταία αναθεώρηση αυτής της Ενημέρωσης. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Ενημέρωση θα τίθενται σε ισχύ όταν γίνεται διαθέσιμη η αναθεωρημένη Ενημέρωση στην ή μέσω της Ιστοσελίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: 25/05/2018